De Bunker

CONCEPT

De bankier. In de ogen van de maatschappij verheven en afgesloten van de van de gewone burger. Iemand die hoger staat dan de normale man, daar ook geheel trots op is. Met die gedachten is het concept gekomen van de grote muur die zicht afsluit van buiten. Door de diverse vloerniveau ’s te maken die van de grond verheven staan krijg je mooie vides die macht moeten uiten van de bankier. Hierdoor is de bankier geheel los van de grond en verheven van de dagelijkse maatschappij. Zo kan de bankier ook op de maatschappij neerkijken en is hij een god op eigen terrein.

 

 

Vanuit dit concept model is het ontwerp helemaal opgewerkt tot een woon/werk gebouw voor de bankier die op een brutalistische manier is vormgeven met dikke betonnen wanden. Waar het concept nog steeds zichtbaar is en met kleine toevoeging opgewerkt is tot een echte woning voor de doorsnee bankier. Zo zijn er diverse daglichtpunten gerealiseerd die het grove betonnen gebouw op sommige plekken een zacht gevoel geeft om naar binnen te treden. Voor de klant een hele ervaring die overdonderd wordt door de imponerende hoge ruimtes en de grove verhouding tussen de klant en bankier, die de hedendaagse verhouding tussen de bankier en de klant in zijn puurste vorm weergeeft.

hoge ruimtes en de grove verhouding tussen de klant en bankier, die de hedendaagse verhouding tussen de bankier en de de klant in zijn puurste vorm weergeeft.

Project gallery